Binnen & buiten

Kinderdagverblijf Dadou bestaat uit twee groepen: het Ambtshuis, het Koetshuis en onze grote (speel)tuin. Ingericht op basis van veiligheid, leeftijdsfases en de belevingswereld van je kind. Met als voorwaarde dat de groepen van Dadou huiselijkheid uitstralen en professionaliteit mogelijk maken.

Ambtshuis en Koetshuis
De grote huiskamers van het Ambtshuis en het Koetshuis zijn voorzien van een lange eet-, speel en knutseltafel, een keuken, een verschoningsruimte, speelgoed natuurlijk en onder andere boxen en babyswings voor de allerkleinsten. In het monumentale pand, aangepast aan de eisen van deze tijd, zijn de kinderslaapkamers een graag geziene plek voor Klaas Vaak. De kindertoiletten zijn prettige vertrekjes.

Buitenspeelruimte
Aan de tuin van Dadou is veel aandacht besteed: hij past bij ons karakteristieke pand en biedt vooral erg veel ruimte om te spelen. Verschillende grasveldjes, zandbakken, speeltoestellen, uitdagende verharde paden om op te fietsen of steppen en een flinke buitenbox. En een mooie aangelegd voetpad met allerlei verschillende materialen, in de sprookjestuin. Er is een moestuintje en we hebben een prachtig sprookjeshuis waar de kindjes in kunnen spelen. Onze tuin biedt alle kinderen een uitdagende en speelse plek in het groen. Het uitzicht op het parkachtige Ambtshuisplein maakt de groene omgeving compleet.

Veilig binnen en buiten
Bij Dadou staat veiligheid hoog in het vaandel. Bezoekers moeten altijd aanbellen om binnen te kunnen komen. Ook onze tuin is voorzien van een beveiligd hekwerk. Bij de inrichting van de groepen hebben we advies ingewonnen bij brandweer en GGD. Jaarlijks voert de GGD een inspectie bij ons uit. We werken met een Risico inventarisatie veiligheid, een Risico inventarisatie gezondheid en een pedagogisch beleidsplan. Ook werkt Dadou volgens het ‘vier-ogen-principe’, vragen we van alle medewerkers een Verklaring omtrent gedrag en hebben we huisregels voor leiding, ouders en kinderen. Dadou voldoet aan alle eisen die gesteld worden volgens de Wet Kinderopvang.

Bij Dadou hebben we ruime parkeergelegenheid, waardoor je je kind rustig en op een veilige manier kunt brengen en halen.

We hebben een  camerasysteem in de speeltuin en de speelvertrekken.

Een dag bij Dadou

Dadou, 13 maart Lieve Michelle, Wat hebben we weer een gezellige dag gehad met jou! Je hebt zo leuk gespeeld en zo gezellig gebabbeld! Vanmorgen zijn we na het fruit en jouw ochtend-slaapje ... lees verder

teddy_img

Wie niet in het kind het wonder ziet,die snapt het hele liedje niet

Grote aandacht

Ieder kind verdient persoonlijke aandacht. Door kleine groepen en deskundige medewerkers ondersteunen we je kind optimaal in zijn ontwikkeling. lees verder

grote_img