Vanuit vertrouwen, plezier en professionaliteit werken wij er iedere dag aan om een aanvulling op thuis te zijn voor ieder kind
Huiselijkheid
Een verlengstuk van huis
Bij Dadou willen we dat zowel kinderen als ouders zich vanaf het eerste moment welkom voelen. Zodra je binnenstapt, voel je de warme, huiselijke sfeer die onze ruimtes ademen. De rustige kleuren en de knusse speelhoeken zorgen voor een omgeving die meteen een gevoel van geborgenheid oproept. Het is alsof de ruimtes een verlengstuk van thuis zijn, waar kinderen zich vrij kunnen bewegen, spelen en ontdekken. Onze pedagogisch professionals, met hun open en liefdevolle houding, dragen bij aan deze vertrouwde sfeer, zodat ieder kind zich hier thuis voelt.
Vertrouwen
De basis voor groei
Vertrouwen staat bij ons centraal, zowel in de relatie met kinderen als met ouders. Wij geloven dat kinderen het beste tot ontwikkeling komen wanneer zij zich gezien, begrepen en gesteund voelen. Onze pedagogisch professionals nemen de tijd om kinderen écht te leren kennen en spelen in op hun individuele behoeften en emoties. Door open te staan voor wat kinderen voelen en ervaren, bouwen wij samen met hen een hechte band op.
Ook de samenwerking met ouders is gebaseerd op vertrouwen en wederzijds respect. Samen creëren we een omgeving waarin kinderen zich optimaal kunnen ontwikkelen.
Kwaliteit
Vanuit het hart
Bij Dadou is kwaliteit geen optelsom van regels en richtlijnen; het zit in ons DNA en wordt gedreven door onze passie voor kinderen. Onze pedagogisch professionals werken met liefde, plezier en professionaliteit en geven elke dag het beste van zichzelf.
Onze ruime en groene buitenruimte nodigt uit tot ontdekken, spelen en leren in de natuur, wat bijdraagt aan hun gezondheid en welzijn. En, onze kleinschaligheid stelt ons in staat om elk kind persoonlijke aandacht te geven en snel in te spelen op individuele interesses en behoeften.
Ontstaansgeschiedenis, missie & visie
Het ontstaan van kinderdagverblijf Dadou
Christine Klarenbeek- Toonen Dekkers, eigenaresse en directrice, werkte jarenlang in diverse kinderdagverblijven, maar bleef dromen van een plek die meer is dan alleen opvang – een verlengstuk van thuis. Nadat zij via een ICSI- traject moeder werd van een tweeling, werd nog eens bevestigd hoe belangrijk een warme omgeving is voor je kostbaarste “bezit”. Toen het Ambtshuis, een monumentaal pand in het hart van Druten, te koop kwam, wist ze direct: dit wordt Dadou! Zo kwam haar droom tot leven – een kinderdagverblijf waar professionaliteit en huiselijkheid hand in hand gaan. Wil je meer lezen over het verhaal van Christine? Lees hier verder.
Onze visie
Bij Dadou houden we het graag huiselijk, warm en vertrouwd. Een plek waar kinderen zich veilig voelen, zichzelf mogen zijn en elke dag met plezier komen spelen, ontdekken en groeien. Ouders kennen we goed – we maken graag tijd voor een praatje en denken met hen mee. Want goede opvang begint wat ons betreft met écht contact en samenwerken. Met onze huiselijke sfeer en persoonlijke aanpak willen we een fijne aanvulling zijn op het thuis van elk kind.
Onze missie
Elke dag zorgen wij met heel veel plezier voor een fijne plek waar kinderen zich veilig en geborgen voelen. Vanuit onze drie pijlers – kwaliteit vanuit het hart, vertrouwen als basis voor groei, en huiselijkheid als verlengstuk van thuis – creëren we samen een vertrouwde basis waarin kinderen zich spelenderwijs kunnen ontwikkelen. Vertrouwen is voor ons de kern: tussen kind en pedagogisch professional, én tussen Dadou en ouders. Door écht contact en persoonlijke aandacht willen we bijdragen aan een stevige, liefdevolle start voor elk kind.
Unieke locatie
Ons pand is een historisch pareltje in het centrum van Druten. De twee groepen – het Ambtshuis en het Koetshuis – zijn verbonden door een ruime, groene (speel) tuin. Hier kunnen de kinderen hun fantasie de vrije loop laten in een toverhuisje, genieten van een eigen moestuintje, spelen in de grote zandbak en ontdekken wat er allemaal in de groene omgeving te beleven valt. Daarnaast zorgen een aangrenzend park, de nabijgelegen dijk en het hertenkamp voor leuke uitstapjes.
Op onze locatie hebben we 2 stamgroepen: Het Ambtshuis en het Koetshuis. De grote “huiskamers” van het Ambtshuis en het Koetshuis zijn voorzien van een lange houten tafel, waar we samen met de kinderen aan eten en spelen. Daarnaast zijn beide groepen voorzien van een keuken, een verschoonruimte en verrijkingshoeken. In het Koetshuis hebben we een speciale snoezelruimte, waar we de allerkleinsten extra aandacht kunnen geven. Deze ruimte biedt een rustige omgeving waarin ze zich kunnen ontspannen en de wereld om hen heen ontdekken.
Wil je alvast een kijkje nemen? Klik hier voor een sfeervolle indruk!
Pedagogisch beleid
Bij Dadou staat het welzijn van ieder kind centraal. We geloven dat kinderen het beste tot hun recht komen wanneer ze zich veilig, gezien en gewaardeerd voelen. Daarom besteden we veel aandacht aan hun ontwikkeling – zowel emotioneel, sociaal als cognitief. Onze werkwijze staat zorgvuldig beschreven in ons pedagogisch beleidsplan, dat de basis vormt voor de dagelijkse praktijk binnen Dadou.
Verticale groepen
Wij werken met verticale groepen, waar kinderen van verschillende leeftijden samen spelen en leren. We hebben hier bewust voor gekozen, omdat de jongere kinderen veel kunnen leren van de oudere kinderen. De oudere kinderen leren op hun beurt om zorgzaam om te gaan met de kleintjes. Dit zorgt voor een fijne wisselwerking, waarbij kinderen elkaar helpen, motiveren en van elkaar leren. Zo creëren we een leerzame en gezellige sociale omgeving voor alle kinderen, waar ze zich op hun eigen tempo kunnen ontwikkelen.
Thema’s
Het hele jaar door hebben wij verschillende ontwikkelingsgerichte thema’s die centraal staan – van de 4 seizoenen en Sinterklaas tot aan creatieve onderwerpen zoals “Koken met Kiki”. Dit proberen we zo origineel en uitgebreid mogelijk aan te pakken. Zo maken we het thema “Koken met Kiki” extra leuk door een bezoek te brengen aan de supermarkt, bakker en slager, waar kinderen alles leren over voeding en producten. En bij het thema Beroepen staat er bijvoorbeeld een echte politieauto voor de deur. Hoe gaaf!
Thema’s nodigen kinderen uit om te ontdekken en samen te werken. Ze stimuleren de fantasie, bevorderen zelfstandigheid en versterken de taalvaardigheid doordat kinderen nieuwe woorden en concepten leren die aansluiten bij het onderwerp. Dit bevordert niet alleen de taalontwikkeling, maar ondersteunt ook de sociaal-emotionele groei, motorische ontwikkeling en cognitieve vaardigheden op een speelse en doelgerichte manier. Bij dit alles maken we gebruik van de KIKI-methode, die speciaal is ontwikkeld voor kinderen van 0 tot 6 jaar in de kinderopvang. Deze methode biedt concrete richtlijnen en activiteiten die aansluiten bij de ontwikkelingsfase van elk kind. Bovenal staat één ding bij ons centraal: plezier! Want juist door met veel plezier te ontdekken en te spelen, leren kinderen het meest.
4- ogen principe
Veiligheid is bij Dadou vanzelfsprekend, zowel voor de kinderen als voor ons team. Daarom hanteren we het 4-ogen principe, wat betekent dat er altijd meerdere volwassenen aanwezig zijn om toezicht te houden. Dit kan zowel in de vorm van medewerkers als via onze camera’s, die in de groepen en de buitenspeelruimte zorgen voor een paar extra ogen.
Onze locatie is goed beveiligd. Zo is onze locatie omheind met een poort, en kunnen bezoekers niet zomaar naar binnen. Ze moeten eerst toegang aanvragen, zodat we altijd weten wie er binnenkomt.
We zorgen ervoor dat je kind in een veilige, vertrouwde omgeving kan spelen en ontdekken, zonder dat dit ten koste gaat van de gezelligheid en de open sfeer die we belangrijk vinden.
Volgsysteem
We volgen de ontwikkeling van je kind met zorg en aandacht. We kijken onder andere naar de motoriek, spraakontwikkeling, taalvaardigheid en sociale competenties. Hiervoor maken we gebruik van het volgsysteem van CED: Doen, Praten, Rekenen en Bewegen.
Rond iedere verjaardag krijgt je kind een zogenaamde observatievlinder mee naar huis. Dit geeft jou als ouder een inkijkje in hoe je kind zich ontwikkelt bij ons op de opvang. Daarnaast bieden we standaard de mogelijkheid voor een gesprek met de mentor van je kind, waarin we samen reflecteren op de observaties en eventuele vragen of wensen kunnen bespreken.
Uiteraard staan we ook tussen de observatiemomenten door altijd open voor contact – bijvoorbeeld bij urgente zaken of als je als ouder iets wil bespreken. Open communicatie met ouders vinden we erg belangrijk, want samen zorgen we voor een vertrouwde omgeving waarin je kind zich optimaal kan ontwikkelen.
3+ plan
Spelenderwijs ontdekken en leren is essentieel voor de ontwikkeling van jonge kinderen. Daarom doen we bij Dadou aan Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE).
Wanneer je kindje bij ons komt, bieden we vanaf jonge leeftijd al educatieve activiteiten aan die op een speelse en natuurlijke manier zijn opgebouwd. Vanaf ongeveer 3 jaar starten we met ons 3+ plan. Dit plan bereidt kinderen stap voor stap voor op de overgang naar de basisschool. Ze leren bijvoorbeeld meer over taal, tellen, samenwerken en zelfredzaamheid – allemaal spelenderwijs, passend bij hun belevingswereld. Door op deze manier te werken, zorgen we ervoor dat je kind niet alleen leert, maar ook groeit in zelfvertrouwen. Zo maken we samen de stap naar de basisschool kleiner én leuker.